Van droom onderweg naar realiteit

Voor een avond vergaderen even tijd voor elkaar…

Wonend in een schattig oud huisje met een kleine tuin, dromen we al jaren van een schattig duurzaam en verantwoord huisje in het groen. Een grote tuin waar ruimte is voor de natuur, een keur aan bloemen, fruitboomgaard, een grote groentetuin en om onze droom compleet te maken een gemeenschap van mensen om deze ideeën mee te delen.  Mensen die gelijke dromen en gedeelde belangstelling hebben, een gemeenschap die je het gevoel geeft dat je leeft onder vrienden, dat je mag zijn wie je bent en dat je met elkaar de wereld een beetje mooier maakt dan hoe je haar aantrof. Zo onderzochten we de mogelijkheid om met een groep een oud pand met veel grond te kopen en om te bouwen tot zelfstandige woonunits en zo een gemeenschap te creëren.

Tiny houses kenden we uit allerlei filmpjes, maar we hadden niet bedacht dat dat een optie voor ons zou zijn. Tot een vriend van ons betrokken bleek te zijn bij een op te richten tiny house project. Met een open mind zijn we bij de eerste vergadering bij hem thuis aanwezig geweest en mega enthousiast kwamen we er uit. Waarna we ons helemaal onderdompelden in allerlei informatie die we konden vinden over tiny houses. De vergaderingen leiden tot het oprichten van een vereniging en `ineens` konden we aan de slag op ons mogelijk toekomstige `thuis`, een prachtig natuurterrein. Tot alles rond was konden we er kamperen. Mensen die we 6 maanden eerder niet eens kenden, werden tijdens het proces vrienden en op ons `toekomstige thuis` werden ze zelfs meer dan dat echt goede vrienden, familie. Ieder van ons anders met eigen kwaliteiten en eigen rariteiten, maar vooral het gevoel dat je zo bij elkaar terecht kon voor hulp, een praatje of steun, maar vooral ook gewoon zomaar voor de gezelligheid! 

Toen bleek dat we op ons `toekomstige thuis` niet terecht konden moesten we beslissen, gaan we met elkaar op zoek naar nieuwe mogelijkheden of toch verder op een andere manier. Voor ons was meteen duidelijk met deze mensen willen we verder, deze vrienden/familie willen we niet kwijt. Deze groep zouden we juist willen uitbreiden met meer vrienden/familie. Dus ondanks dat we nu nog geen eigen plek hebben waar we ons droom tiny house neer kunnen zetten hebben we de prachtige gemeenschap om mee te beginnen al wel…… dus onderweg!