Hoe het is om in een Tiny House te leven

Ons huis!

Hoi Ik ben Silke en ik woon al een jaar in een Tiny House. Ik vind dit heel leuk. Het is namelijk best gezellig om hier te wonen. Je bent altijd dicht bij elkaar.

Ik heb hier mijn eigen slaapkamer, en als ik wakker word kruip ik lekker bij mijn ouders in bed, aan de overkant! Ik ben best wel blij met mijn slaapkamer, want ik kan er mijn lego kwijt en je kan overal lekker makkelijk bij! Zoals verkleedspullen, boeken, tekenspullen, kleren en sleich-dieren.

Mijn vrienden vinden het best wel leuk om bij mij te komen spelen. Vooral in de zomer! In de winter hebben we hier goeie sneeuwheuvels en in de zomer kunnen we samen naar het zwembad, dat ook dichtbij is. En de hindernisbaan die we zelf gebouwd hebben, met papa en jonas, vinden ze allemaal ook heel gaaf!

Ik vind het huisje ook heel mooi, omdat het van hout is.

Lekker wafels bakken!

Ik heb wel moeten wennen aan dit huis, omdat het toch wel klein is. Je moet dan vooral meer opruimen. En soms mis ik ook wel de ruimte van ons oude huis. Ik heb niet altijd de speelruimte, die ik graag zou willen hebben. Met papa en mama ga ik uitzoeken of we mijn kamer zo in kunnen richten, dat ik meer speelruimte heb.

Ik moet nu ook wel ver fietsen naar school, dus ik hoop dat als we naar een andere plek verhuizen, dat dit een stuk dichter bij school is en bij mijn vrienden, zodat ik zelf naar ze toe kan gaan.

Wat ik ook leuk vind, is dat we met een groep willen gaan wonen. Het is leuk om nieuwe mensen te leren kennen en het is gezellig om samen leuke dingen te doen, samen te eten of te vergaderen.

Tip voor als je ook met je ouders in een Tiny House gaat wonen: zorg dat je niet te veel speelgoed hebt!

Groetjes Silke!