Minder op de langere termijn

Als je enthousiast bent geworden voor een eenvoudiger, duurzamer leven en dus wilt verhuizen naar een Tiny House terwijl je met je gezin woont in een huis met woonoppervlakte van 100 m2……..tja dan moet je toch echt wel kritisch gaan kijken!

Zo hebben we afgelopen jaar heel wat familie en vrienden blij gemaakt met `onze` spulletjes, ritjes gemaakt naar de kringloop en de vuilstort.

Wat over blijft… ruimte en een gevoel van vrijheid.

Met dat gevoel komt ook het besef hoe snel je huis weer vol raakt als je niet op let. Toch dat ene handige dingetje of die lieve prulletjes van goed bedoelende familie en vrienden.

Met wat vallen en opstaan hebben we met elkaar ontdekt dat het helpt om eerst de ander uit te leggen waarom dat ene ding nou zo handig is, tja na overleg is het ten slotte geen impuls aankoop meer 🙂 en als je het toch niet goed kan onderbouwen hoe nodig heb je het dan echt?

De volgende stap is kijken of het 2ehands of duurzaam te verkrijgen is. Op deze manier moet je er echt energie insteken en dat doe je alleen als je het belangrijk vindt. Deze stappen helpen ons enorm.

Alleen heb je natuurlijk nog al die lieve, leuke en enthousiaste familieleden en vrienden. Aangeven dat hun gezelschap al genoeg is bleek niet te werken, de oplossingen hiervoor bleken heel simpel. We geven van te voren aan wat we graag zouden willen en vragen mensen om dit met elkaar te doen. Zo beperkt het aantal kado’s zich en is iedereen lekker goedkoop uit 😉 Voor degenen die dan toch graag zelf iets geven zeggen we dat een uitje met diegene of een duurzaam iets het fijnste cadeau is.

Zo heeft een vriendin me getrakteerd op een heerlijke vegan high tea. De herinnering brengt nog steeds een dikke lach op mijn gezicht. Heeft een vriend me een shiitake kweekset gegeven. Iets wat ik graag eet, maar nooit had bedacht om zelf te kweken, super tof! En andersom, hoe leuk is het om hetzelfde terug te doen! Mijn broer kweekt nu zijn eigen kiemen met een door ons gegeven kweekset.

Zo kom je voor geweldige verrassingen te staan, breng je meer tijd met elkaar door en gaan al die mensen die zo belangrijk zijn in je leven ook nadenken over dat onderwerp dat je zo na aan het hart ligt en blijft je huis toch leeg!